Indsamling til skole-uniformer

Indsamlingen er afsluttet – tak til alle bidragsydere.

Læs mere om indsamlingen til vore venner i Zambia, for gilder i Danmark.

Status: Januar 2023

Indsamlingen blev til flotte 11.800 kr. der skal bruges til indkøb af skoleuniformer til trængte
børn i Zambia.
Pengene er overført til ISGF (International Scout Guide Fellowship) konto i National Credit and Savings Bank i Lusaka.
Mary Nambela, vor kontaktperson, har sammen med bestyrelsen i ISGF/NSGF (National Scout Guide Fellowship) arbejdet hårdt på at finde lokale muligheder, der kan levere uniformerne – valget er faldet på fængslet i Kabwe.
Ubumi Prisons Initiative supporterer 10 fængsler i Zambia. 4 af disse ligger i Kabwe og det er et af disse fængsler Mary har kontakt til. Fængslerne arbejder der med at hjælpe børn, unge, gravide, mødre og alvorligt syge der er indsat i Zambias fængsler.
Fængslerne er karakteriseret ved massive problemer i form af ekstrem overbelægning, manglende hygiejne og dårlig ernæring. I visse fængsler er overbelægningen op til 600% af kapaciteten.
De indsatte deltager i forskellige projekter der afhjælper interne problemer men også med integrationen tilbage i samfundet.

Mary har haft møde med lederen af Industrial Department for at afklare og planlægge opgaven med uniformerne.
Vi har modtaget en del kommentarer til os fra de lokale medlemmer af NSGF og skolebestyrelser – og alle er meget taknemmelige for vor indsats – det går igennem alle mails, at man glæder sig utrolig meget til at se børnene i deres nye skoleuniformer.
Nu venter vi på at aftalerne kommer på plads med fængslet, at uniformerne bliver syet, og de udsatte forældreløse børn får glæden ved de nye uniformer, og får en chance i livet med adgang til en ordenlig skolegang
.

Sct. Georgs Gildet i Nordborg